fredag 13 april 2012

Mattips: Pasta med laxsås


Här kommer ett enkelt och bra recept som vi testat hemma.

Pasta med laxsås

4 port kokt pasta
400 g kallrökt lax
1/2 finhackad purjolök
1 pkt fryst dill
1 burk creme fraiche
citron
olja
salt och peppar

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skär laxen i mindre bitar. Ansa, skölj, strimla purjolöken. Fräs purjon snabbt i olja. Rör i crème fraiche, låt allt bli varmt. Vänd ner dill, lax och smaka av med citron, salt och peppar. Servera med pasta.

(jag ändrade receptet och tog en burk kesella istället för creme fraiche och hällde lite mjölk på purjolöken så att laxen och det andra kunde bli varmt i den, för att sen innan servering blanda i kesella)

Väldigt enkelt och väldigt gott!

Kramar/ Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar