fredag 13 april 2012

Mattips 2: Fläskfilegryta

Det här var en väldigt god gryta som jag tycker du ska prova... Eftersom vi försöker hålla igen lite i vårt hus med kalorierna så modifierar jag alla recept. I denna gryta så tog vi mjölk istället för grädde och minikesella istället för creme fraiche, ngt man bör tänka på om man vill använda kesella är att den får man röra i innan servering, den får inte koka!

Krämig fläskfilegryta

ca 4 port
1 stor fläskfilé
5 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Kött & grillkrydda
salt & svartpeppar
olja att steka i



Putsa och skär filén i skivor. Salta och peppra. Stek i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång! Strimla purjon och soltorkade tomater och låt steka med tills löken mjuknat. Häll på grädde och creme fraiche. Smula ner buljongtäningen och pressa i en vitlökskrydda. Låt puttra tills köttet är genomlagat. Krydda med kött & grillkrydda efter smak. Till detta serverades tagliatelle och en mumsig sallad!

Alla i familjen gillade det här!

Kramar/ Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar