Kycklingpaj
Pajskal: 3 dl mjöl Fyllning: 2 kycklingfileér Äggstanning: 2 dl creme fraiche
150 g smör paprika 5 ägg
2-3 msk kallt vatten lök 2 dl mjölk
cocktailtomater
fetaost
bacon
salt
peppar
Ugn 200 grader.
Tillred degen snabbt, i matberedare eller för hand.
Kavla ut degen anpassat till pajformen och lägg i. Nagga och ställ in i kylen tills fyllningen är klar.
Skär kycklingen i små bitar och stek denna med salt och peppar. Fräs paprika och lök i några minuter, krydda, låt svalna lite och fördela därefter fyllningen i pajskalet. Lägg i tomater och fetaost. Stek baconet! Lägg det på ett hushållspapper och låt det rinna av. Placera det sedan längst upp på pajen.
Tillred degen snabbt, i matberedare eller för hand.
Kavla ut degen anpassat till pajformen och lägg i. Nagga och ställ in i kylen tills fyllningen är klar.
Skär kycklingen i små bitar och stek denna med salt och peppar. Fräs paprika och lök i några minuter, krydda, låt svalna lite och fördela därefter fyllningen i pajskalet. Lägg i tomater och fetaost. Stek baconet! Lägg det på ett hushållspapper och låt det rinna av. Placera det sedan längst upp på pajen.
Vispa samman ägg-stanningen, krydda med salt och peppar, häll det över kycklingen, baconet, grönsakerna och osten.
Grädda i ugnen i ca 35 minuter eller tills äggstanningen stannat och fått fin färg. Serveras med en sallad.
Strö gärna över färskhackade örtkryddor.
Väldigt enkelt och väldigt gött!
Kramar/Cecilia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar